Szájápolási tippek 

A megfelelő szájápolási termékek használata csak az első lépés, hogy fogai erősek és egészségesek legyenek.
Itt találhat néhány hasznos tippet hogyan végezze a helyes szájápolást.
Fogmosás technikája
A fogmosás alapvető része mindennapjainknak, de nem mindenki tudja, hogy kell helyesen elvégezni. A helyes lépések:
Friss lehelet
Az emberek egy negyedének legalább alkalmanként okoz problémát a rossz lehelet, körülbelül 6% küzd ellene folyamatosan. A rossz lehelet- más néven halitosis- akkor alakul ki, amikor a szájban megkezdődik az ételdarabok lebontása a baktériumok által és a szájban aceton, szulfidok és más illóanyagok termelődnek.
 
Számos különböző oka lehet a halitosisnek:
1. Rossz szájhigiénia
2. A nyál hiánya
3. A test egyéb betegségei. Annak a fogkrémnek, amelyik segít megszűntetni a rossz leheletet, képesnek kell lennie hatékonyan és gyengéden eltávolítani az összes lepedéket. Az antibakteriális összetevők és a különleges ízek ugyancsak fokozzák a hatást.
Gyermekek
A gyermekek első fogainak védelme nagyon fontos, mivel a fogak segítenek harapni és rágni, szükségesek a helyes beszédhez, valamint őrzik a maradandó fogak helyét és oda irányítják őket. A gyermekek fogai még hajlamosabbak a fogszuvasodásra, mivel a fogzománc kevesebb ásványi anyagot tartalmaz, így a savak könnyebben károsíthatják őket. Ahogy megjelennek az első fogak, a fluorid tartalmú fogkrém használata segít megerősíteni a fogzománcot és véd a fogszuvasodás ellen. Mivel a gyermekek fogmosás közben a fogkrém több, mint 30%-át lenyelik, így a kisebb gyermekek számára készült fogkrémek nem tartalmazhatnak több, mint 500 ppm fluoridot.

Mit tegyen, hogy megőrizze gyermeke tejfogainak egészségét?

  • Mutasson jó szájápolási példát
  • Mossa meg gyermeke fogait napi kétszer: 0–3 éves gyermekek fogait szüleinek kell megmosnia, a 4-6 éves gyermekek fogait a szülők segítségével és felügyeletével kell megmosni
  • Használjon puha sörtéjű fogkefét és csökkentett fluoridtartalmú fogkrémet 
  • Alkalmazzon gyermekénél kiegyensúlyozott diétát és minimalizálja a nassolást
  • Rendszeresen vigye el gyermekét fogorvoshoz
Fogszuvasodástól mentesen
A fogszuvasodás a fogak leggyakoribb betegsége, amelyet a szerves anyagok és a kemény szövet lebontása eredményez és világszerte a felnőttek és gyermekek többségét érinti. A szuvasodás akkor keletkezik, mikor a szájban található baktérium elkezdi lebontani az ételdarabokat, - különösen a karbohidrátok és cukrok esetében-  hogy savat állítson elő. Idővel ezek a savak tönkreteszik a fogzománcot és fogszuvasodást okoznak.

Erős és egészséges fogzománc

A fogzománc károsodás az egyik leggyakoribb fogászati betegség, mely felnőtteket és gyermekeket egyaránt érint. A fogzománc károsodás, más néven fogerózió, során a fog szilárdsága sérül, melyet számos tényező okozhat, mint például savas ételek és italok (gyümölcslé). Ennek veszélyével sokan nincsenek tisztában. A fogzománc sérülése sárga fogakat, fogelvékonyodást, repedéseket és érzékenységet okozhat.
 
Fehér fogak
A gyönyörű, fehér fogak különös ragyogást kölcsönöznek mosolyának. Azonban nem mindenki olyan szerencsés, hogy természetes, fényes, szép fehér fogai legyenek. A fogak elszíneződésének, vagy sárgulásának leggyakoribb okai az öregedés, a dohányzás, a tea és a kávé. A fogfehérítés egy folyamat, amely világosítja a fogakat és segít eltűntetni a foltokat és az elszíneződést.
Teljeskörű ápolás
Amennyiben egyetlen lépésben akar gondoskodni fogai épségéről, akkor olyan fogkrémet válasszon, amely számos, különböző hatást biztosít. Azokat a fogkrémeket, amelyek különböző szükségleteket látnak el egyszerre, multifunkcionális fogkrémeknek hívjuk. Ezek több hatást kombinálnak egyetlen formulában, hogy teljeskörű szájápolást nyújtsanak.
 
Termékek Fedezze fel a Vademecum termékek széles választékát Tovább
Video Nézze meg, hogyan védje meg tökéletesen fogait a fogszuvasodástól! Tovább
AJÁNLÁSOK A Vademecum Laboratories szakértői az új Vademecum Pro Vitamin termékcsoportot ajánlják! Tovább